hemlosashead

Föreningen Frihamnen som driver Hemlösas Hus i Helsingborg har visionen att alla skall ha ett rum – ett hem. Det finns idag drygt 400 hemlösa helsingborgare. Vi tycker inte det är värdigt en stad som Helsingborg och hoppas på att ni instämmer i detta. Frihamnen arbetar oförtrutet vidare på att vår vision en vacker dag skall kunna förverkligas, men vi klarar det inte själva. Vi ber därför om ditt eller ditt företags stöd för vårt fortsatta arbete för de hemlösa.


logo stödfongen

90 konto
Media

Bokförsäljning

Ack Sverige, du sköna.

Den berömda svenska fotografen Elisabeth Ohlson Wallin har för något år sedan kommit ut med en Sverigebok med rubrikens namn. ”Röda stugor, vackra vyer och dans kring midsommarstången är den bild som ofta fyller den traditionella Sverigeboken. Jag har länge saknat en bok som visar det Sverige som jag lever i.” skriver fotografen i sin programförklaring.

Boken innehåller drygt 140 fotografier, som är tagna mellan åren 2011 och år 2014. Drygt en handfull bilder är från Helsingborg, varav hälften är från Hemlösas Hus. Ett tidsdokument / fotobok väl värd att köpa eller låna.


"Vägen till hemlöshet"

Naima Clevenhag

Vår värld är full av problem - svält, sjukdom, krig och fattigdom. Men för oss som lever i västvärlden, är det oftast inte speciellt påtagligt. Vi tycker alla synd om "barnen i Afrika", men det är inte många som har sett den tragedin med sina egna ögon.
I Sverige finns det sjuka människor som svälter och lever i fattigdom. Och trots att de bor på våra gator, är det ändå inte många som har sett den tragedin med sina egna ögon. "Jag har sett dom, jag ser dom varje dag!" tänker du.
Men har du sett dem, eller har du bara tittat?
Jag har gjort den här boken för att jag vill få människor att förstå hur lätt det är att hamna utanför samhällets ramar - och hur svårt det är att ta sig in igen, när man en gång blivit utestängd.
Här får du följa åtta personer som är eller har varit hemlösa, och deras historier om hur de hamnade på gatan. Tillsammans med information om vad samhället gör och inte gör för hemlösa hoppas jag att du ska få en bättre inblick i hur det är att leva ett liv utan bostad.

Genom att köpa denna bok bidrar du till att vidga möjligheterna för Hemlösas Hus i Helsingborg. Därmed underlättar du också livet för hemlösa i Helsingborgsområdet. För många är Hemlösas Hus den enda källan till mat, riktig sovplats och trygghet i livet.