Läser in...

Nyheter

Lång vinter kvar för Helsingborgs hemlösa

Text: Ulf Kristiansson • Bild: Sven-Erik Svensson

”Som att vandra i hopplöshetens dal” – lång vinter kvar för Helsingborgs hemlösa

Frukosten är serverad och personalen sätter sig ner vid sitt eget fikabord. Jul och nyår är förbi och efter en period av julgivmildhet väntar kalla januarivardagar...

Läs mer på HD:s hemsida

De bor i bil och tält

Text: Joakim Björck • Bild: Tom Wall

De bor i bil och tält: ”Ingen ska behöva leva så här”

Martin tillbringar nätterna i ett tält bland råttor. Grannen David sover i en bil. Båda drömmer om att få en egen bostad.

Martin tillbringar nätterna i ett tält bland råttor.

Läs mer på HS:s hemsida

Här rivs Hemlösas hus

Så här gick rivningen till.

Läs mer

”36 sängar står varma, bäddade och tomma varje natt.”

Bostad först är ingen lösning för EU-migranterna. De styrande i Helsingborgs stad tycks stå handfallna inför EU-migranternas situation, skriver företrädare för den ideella föreningen Frihamnen och Röda korset i Helsingborg.

Läs insändaren på HD:s hemsida

Swish

Stödfonden/Hemlösas Hus har idag skaffat ett Swish-konto så att det nu är ännu enklare att skänka pengar till vår verksamhet direkt från mobilen.
Swish nr: 123 589 46 21
Mer information om Swish: Swedbank, Wikipedia.

Ack Sverige, du sköna.

Den berömda svenska fotografen Elisabeth Ohlson Wallin har för något år sedan kommit ut med en Sverigebok med rubrikens namn. ”Röda stugor, vackra vyer och dans kring midsommarstången är den bild som ofta fyller den traditionella Sverigeboken. Jag har länge saknat en bok som visar det Sverige som jag lever i.” skriver fotografen i sin programförklaring.
Boken innehåller drygt 140 fotografier, som är tagna mellan åren 2011 och år 2014. Drygt en handfull bilder är från Helsingborg, varav hälften är från Hemlösas Hus. Ett tidsdokument/fotobok väl värd att köpa eller låna.